Treninzi sigurne vožnje

Znate li koliko kilograma ima prosječna ženska torbica, ležerno smještena na stražnjem sjedalu automobila, i kojom brzinom leti prema vama prilikom sudara?

Bazni trening sigurne vožnje

Znate li koliko kilograma ima prosječna ženska torbica, ležerno smještena na stražnjem sjedalu automobila, i kojom brzinom leti prema vama prilikom sudara?

Kakve posljedice može imati vrećica s jabukama smještena iza vozačevog sjedala?

Zašto je cool vezati se pojasom u automobilu?

Mislite da pričamo gluposti?

Cilj baznog treninga sigurne vožnje jest osvijestiti polaznike o svakodnevnim opasnostima koje vrebaju ne samo u prometu već i u našim vlastitim vozilima te im dati sposobnost pravodobnog uočavanja i procjene, a samim time i ispravnog reagiranja u datim situacijama.

Treba li volan okrenuti naglo ulijevo ili ne činiti ništa? Dodati gas? Stisnuti kvačilo? Sve zajedno?

Mislite da sve to već znate? I mi smo tako mislili prije no što smo prošli trening. Osim što smo se na treningu dobro zabavili, shvatili smo da smo zapravo vozački amateri. Želite li nas izazvati na dvoboj? Tko je bolji? Vi ili naš instruktor? 🙂

Bazni trening sigurne vožnje namijenjen je svim vozačima, a osobito onim mlađim koji nažalost spadaju u kategoriju najčešćih uzročnika nesreća, ali i žrtava u prometu. A sve se može spriječiti u jedno zabavno sunčano poslijepodne.

Kako bismo se što bolje prilagodili potrebama i željama naših polaznika, razlikujemo cjelodnevni bazni (u trajanju 8 sati), te poludnevni bazni trening sigurne vožnje (u trajanju 4 sata).

Cool ekipa je u Mičevcu, a gdje ste vi?

Napredni trening sigurne vožnje

Završili ste bazni trening sigurne vožnje, a nikako da prestanete svima pričati o tom doživljaju?

Izvrsno! Sad je pravo vrijeme za nadogradnju dosad stečenog znanja i nastavak adrenalinske terapije!

Napredni trening sigurne vožnje namijenjen je svim vozačima sa završenim baznim treningom sigurne vožnje te je samim time njegov neposredni nastavak. Važnost dajemo još više praktičnim vježbama na poligonu te još učestalijem ponavljanju i izvođenju samih vježbi kako bi se podigla tehnika svladavanja i upravljanja vozila u zadanim situacijama.

Naglasak je na preciznosti, mekoći i točnosti upravljanja vozilom. Uz nove vježbe, sve što je već naučeno ponavlja se tijekom treninga, ali pri većim brzinama.

Pitanje za razmišljanje: koliko mislite da vam se produljuje zaustavni put prilikom kočenja ukoliko umjesto 50km/h vozite 70km/h? Dođite i saznajte 🙂

A mislili ste nakon baznog treninga da sve znate… Opet smo vas iznenadili!